نسخه چاپی ارسال به دوستان
     معرفی     
همهٔ آنچه که می‌خواهید
دربارهٔ نویسندهٔ محبوب خود بدانید
 
گاهی خبر انتشار دوبارهٔ کتابی که سال‌ها در بازار نایاب بوده است و برای خواندنش همیشه مجبور بودی که آن را از کتابخانه امانت بگیری و سال‌ها منتظر انتشار دوباره آن بوده‌ای بسیار بیشتر از خبر ده تا کتاب چاپ اول و تازه خوشحال کننده است. حالا یکی از این کتاب‌ها دوباره ( پس از بیست سال‌) منتشر شده است: هفت صدا ادامه...
     داستانک     
دختربچهٔ بدجنس
ترجمه‌: اصغر نوری
داستانی از ژوآن ژان‌شارل
‌اخراج‌ سرِ صبحانه‌
ترجمه اسدالله امرایی
داستانکی از ‌لری‌ فاندِیشِن‌
‌سرهنگ
ترجمه اسدالله امرایی
داستانکی از کرولین‌ فورشه‌
‌مهلت‌
ترجمه: اسدالله امرایی
داستانکی از ‌ویل‌ بیکر
کُنج‌لب‌
مترجم: اسدالله امرایی
داستانکی از شیلا بری‌
کی، کی را می‌شناسد؟
ترجمه: علی عبداللهی
دو داستانک از برتولت برشت
سکوت درخشان
ترجمه: اسداله امرایی
داستانکی از اسپنسر هولست


   » داستان
     روی میز داستان     

مصلوب

هشتم دی - فدریکو توتزی
ترجمه: اثمار موسوی‌نیا

با خود می‌اندیشیدم شاید جهانی وجود داشته باشد که خداوند آفرینش آن را به اتمام نرسانده باشد. ماده نه مرده است و نه زنده. مجموعه گیاهانی وجود دارند که تقریباً همگی مشابهند؛ و طرح‌هایی از جانوران بی‌شکل، که قادر نیستند از گل و لای خویش تکان بخورند زیرا نه پاهایی دارند و نه چشمانی.
ادامه...

     آخرین‌ها     

داستانکی از
‌لری‌ فاندِیشِن

داستانکی از
ویل بیکر

داستانی از
شیوا مقانلو

داستانی از
 ژوآن ژان‌شارل

     داستان فارسی     
سر پیچ بعدی ...
شیوا مقانلو
داستان فارسی
مرد می‌پرسد «می‌خواهی بروم شهر روزنامه بخرم؟ ... می‌آیی برویم شهر روزنامه بخریم؟» زن سرش را بلند می‌کند. اسب هم سرش را بلند می‌کند. قهوه‌ای‌اش توی چمن سبز می‌لرزد. پایین می‌اندازد. نشخوار می‌کند. می‌گوید «نه، تو برو.»
فرشتهٔ‌ گچی
محسن فرجی
داستان فارسی
دست انداخت گردنِ صندلی کنارش، گردن کج کرد، از شیشه‌ٔ پشت ماشین به مسیری که رفته بودند نگاه کرد، دنده‌عقب گرفت. بریده بریده گفت آهان. خودشه. عقب‌تر که رفت دختری که در قاب شیشه‌ٔ پشت ماشین می‌دید نزدیک‌تر شد. پاترول سفید قدیمی، دختر را پوشاند. دختر به تردید توی ماشین را نگاه کرد: مشتری‌اید؟
چراغ
کامران محمدی
داستان فارسی
زن نگاهی به انتهای خیابان خالی و تاریک انداخت و زیپ کیفش را کشید. رژ لب، آینه و ریمل. اندکی مکث کرد. آینه و ریمل را برگرداند. رژ را به سرعت بر لبش کشید و کنار خیابان ایستاد. فکر کرد اولین ماشینی که جلوش ایستاد سوار می‌شود. اما به سرعت فکرش را تصحیح کرد. این موقع شب، تنها، اگر دقت نکند، اوضاع بدتر هم می‌شود.
لعنت بر «کریستف کلفت»!
چیستا یثربی
داستان فارسی
نامش را کریستف کلفت گذاشته بودیم، چون هم کت و کلفت و گنده بود و هم مثل کریستف کلمب، دائم در حال کشف و برملا کردن، و آخر همین کریستف کلفتی‌اش کار دستم داد.
سنگری بر پشت
حمیدرضا شکارسری
داستان فارسی
پریسا باز هم شلیک کرد. رگبار کشید به سمت افسانه. افسانه سنگر گرفت پشت من. - مثلا تو تیرات تمام شده، دیگه تیر نداری. افسانه لب و لوچههایش را جمع کرد و با اخم و تخم جواب داد: - قبول نیست آقا! من هنوزم تیر دارم.
     داستان ترجمه     
مصلوب
ترجمه: اثمار موسوی‌نیا
داستانی از فدریکو توتزی
با خود می‌اندیشیدم شاید جهانی وجود داشته باشد که خداوند آفرینش آن را به اتمام نرسانده باشد. ماده نه مرده است و نه زنده. مجموعه گیاهانی وجود دارند که تقریباً همگی مشابهند؛ و طرح‌هایی از جانوران بی‌شکل، که قادر نیستند از گل و لای خویش تکان بخورند زیرا نه پاهایی دارند و نه چشمانی.
سه ساعت بین دو پرواز
ترجمه: بابک تبرّایی
داستانی از اف. اسکات فیتزجرالد
شانسش زیاد نبود، ولی دانلد از طرفی حالش را داشت و سردماغ بود، و از طرفی هم حوصله‌اش سر رفته بود و حس می‌کرد حالا که انگار وظیفه‌ٔ خسته‌کننده‌ای را به انجام رسانده، وقتش است به خودش جایزه دهد. البته شاید.
رئیس جمهور
ترجمه: شیوا مقانلو
داستانی از دونالد بارتلمی
روی هم رفته نسبت به رئیس جمهور جدید احساس همدلی نمی‌کنم. او مطمئنا آدم عجیبی‌ است (قدش، بدون احتساب سر و گردن، تنها صد و دوزاده سانتیمتر است). اما آیا تنها عجیب بودن شرطی کافیست؟ با سیلویا حرف می‌زدم: «عجیب بودن شرط کافیست؟» سیلویا گفت «دوستت دارم». با نگاه گرم مهربانم به او نگریستم. گفتم «شصتت چی شده؟» روی یکی از شصت‌هایش زخم کوچکی کبره‌ بسته بود.
فیلم
ترجمه: شهریار وقفی‌پور
داستانی از دونالد بارتلمی
اوضاع بهتر از این نمی‌شد اگر بچه -یکی از ستاره‌های فیلم- را خراب‌کاران نمی‌دزدیدند، و همین ممکن است به نحوی پیشرفت فیلم را کُند کند، البته اگر متوقفش نکند. ولی این حادثه، اگر چه خالی از احساسات انسانی خاص خودش نیست، آیا جزئی از خط داستان را نمی‌سازد؟ در اردوگاهِ خراب‌کاران جولی دستی به سر و روی بچه می‌کشد: «تبش آمده پایین.» خراب‌کارها به بچه عروسکی چوبی می‌دهند که تا شب با آن بازی کند.
مورچه‌ی محتضر
ترجمه اثمار موسوی‌نیا
افسانه‌هایی از ایتالو ازووو
یک ماهی طلایی پرسید: «اگر انسان با آن تورهایی که از هوا پرتاب می‌کند برای ما بسیار خطرناک است پس اگر موفق شود به درون آب‌های ما نفوذ کند، چه خواهد شد؟» و سگ ماهی که تجربه داشت پاسخ داد: «یک خوراک لذیذ.»
     نقد و نظر     
آرکی‌تایپ ارمیا
سیامک بهرام‌پرور
نگاهی به رمان «بیوتن»، نوشته‌ی رضا امیرخانی
بی‌شک امیرخانی بعد از این کتاب، آماج نقدهای غیرمنصفانه‌ی بسیاری قرار خواهد گرفت. تم ایدئولوژیک آثار امیرخانی به ذائقه‌ی بسیاری خوش نخواهد آمد و روشنفکرنمایان عرصه‌ی ادبیات، کتاب را به جرم همین «ایدئولوژی‌مدار» بودن، متهم و محکوم خواهند کرد! نکته این‌جاست که ما هنوز درنیافته‌ایم که هنر مفهومی کلی است که وظیفه‌اش خلق زیبایی است؛ و زیبایی مقوله‌ای است که «ایدئولوژی‌مدار» نیست.
هانس هَینتس اِوِرس و ادبیات وحشت
رضا نجفی
نقدی بر داستان سُس گوجه فرنگی، نوشته‌ی هانس هَینتس اورس
هانس هَینتس اورس نویسنده‌ی آلمانی در سال 1871 در دوسلدورف دیده به جهان گشود. هنگامی که او مقارن با پایان سده‌ی نوزدهم کار نویسندگی خود را آغاز کرد، گرایش‌های جدیدی در ادبیات آلمانی رخ نموده بود. رمانتسیم کهن آلمانی نفس‌های واپسین خود را می‌کشید و مکاتبی چون رئالیسم و ناتورالیسم در حال شکفتن بودند. زمانه، زمانه‌ی گرهارد هاوپتمان بود.
نسخه‌ی مدرن شیخ صنعان و دختر ترسا
حسین مهرعلی
نقد کتاب مجموعه داستان «تویی که سرزمین‌ات اینجا نیست»، نوشته‌ی محمد آصف سلطان ‌زاده
مجموعه داستان «تویی که سرزمین ات اینجا نیست» چهارمین کتابی است که از محمد آصف سلطان‌ زاده، داستان‌نویس افغانی در ایران منتشر می‌شود. او سال‌ها پیش از افغانستان به ایران مهاجرت کرد و به کار در خیاط‌خانه‌های ایران پرداخت و پس از سال‌ها زندگی در ایران، در سال 1380 نیز از ایران به دانمارک رفت و اینک هفت سال است که مقیم دانمارک است.
تصویر رنگین دوران از دست رفته
حسین ورجانی
نقد مجموعه داستان «کافه پری دریایی»؛ نوشته‌ی میترا الیاتی
«کافه پری دریایی» مجموعه‌ی هشت متن روایی کوتاه است که منهای (خاطره سه‌شنبه برفی) که یادمان زنده‌یاد نازنین نظام شهیدی است بقیه متن‌ها داستان‌های کوتاهی هستند که دارای شباهت‌‌هایی با یکدیگر می‌باشند و آن‌چه این داستان‌های کوتاه را به یکدیگر شبیه کرده مؤلفه‌های مشترکی هستند که در بیشتر این داستان‌ها به چشم می‌خورند مؤلفه‌هایی چون جدایی زن و شوهر، دوری از خاک میهن، زندگی گذشته آدم‌ها در اروپا و آمریکا و تأثیر آن در وضعیت زندگی امروزین شخصیت‌ها، عشق‌های رمانتیک، خیانت‌های خانوادگی و غیره.
به عنوان یک غذای خوب و سالم
حسین سرانجام
نگاهی به مجموعه‌ داستان «رونوشت بدون اصل»، نوشته‌ی زنده‌یاد نادر ابراهیمی
نادر داستان‌هایش را به راحتی و به نرمی می‌نویسد. جمله‌ها از پی یکدیگر می‌آیند و می‌روند بی‌آن‌که خواننده برای خواندن‌شان به زحمت بیفتد و یا پس از عبور آن‌ها تصادفی روی داده ‌باشد. زبان داستان‌ها به‌رغم آن که گاه فخیم و گاه شاعرانه می‌شوند ولی روان و بی‌آلایش‌اند، همچون رودی که در مسیر خود به پایه‌های پلی برخورد می‌کند و پیچ‌و‌خم‌های کوچکی را پشت‌سر می‌گذارد ولی در کلیت خود جاری است.
نظری بر آبشخورهای فلسفی آثار کوندرا
رضا نجفی

از مقایسه‌ی آرای فلاسفه با آثار کوندرا آدمی به این باور می‌رسد که فلسفه و رمان ممکن است هر دو به مضامینی واحد بپردازند اما در قالب‌ها و شیوه‌های بیانی متفاوتی و این‌که رمان نیزیکی از امکانات و ابزار بشری برای مواجهه با پرسش‌های هستی‌شناختی است.
جنگ و صلح در نگاه شخصیت‌های «جنگ و صلح»
حسین سرانجام
بخش دوم
تولستوی زمینه‌های نبرد بزرگ میهنی 1812 را در لشکرکشی سال‌های 1805 و 1806 جستجو می کند و تحول شخصیت‌هایش را بر اساس آن‌ها پایه‌گذاری می‌کند. در روسیه‌ای که اسیر فرهنگ فرانسوی است و اشراف آن صحبت کردن به زبان فرانسوی را افتخار می‌دانند و از ناپلئون به بزرگی یاد می‌کنند، نباید انتظار داشت شور ملی برای جنگ در برابر وی به‌یک‌باره ایجاد شود.
جنگ و صلح در نگاه شخصیت‌های «جنگ و صلح»
حسین سرانجام
بخش اول
ملتی که جنگ نداشته باشد نمی‌تواند روی پای خود بایستد و اگر به صلح فکر نکند نابود خواهد شد. فرهنگ ملت‌ها بر روی شالوده‌ای از حماسه و جنگاوری بنا شده است. قهرمانان ملی در جنگ‌ها و حماسه‌های میهنی ساخته می‌شوند و الگویی برای روحیات میهن‌پرستانه مردم قرار می‌گیرند و با ادبیات جاودانه می‌شوند.
آسیب‌شناسی تطبیقی ادبیات پایداری ایران
رضا نجفی

تنها نگاهی گذرا به تاریخ ادبیات جهان بسنده است به ما یادآوری کند که صرفاً فهرستی از بهترین _ و نه حتی همه _ آثار ادبیات جنگ در هر کدام از کشورهایی چون آلمان، انگلستان، فرانسه، روسیه، امریکا و... به تنهایی سیاهه‌ای انبوه را تشکیل می‌دهد که پرداختن به آن مستلزم ده‌ها و صدها اثر تحقیقی است.
مرگ داستان‌های هدایت
رضا جوان
مرگ و سیاه‌نمایی در آثار صادق هدایت
ریشه‌شناسی سیاه‌نمایی در آثار هدایت، به زندگی او، نگاه او به جهان و دنیای پیرامون او باز می‌گردد. داستان‌های هدایت نمایی از درونی‌ترین لایه‌های وجود اوست. "درباره صادق هدایت که پیش‌کسوت ما بود، این دنبال‌کننده راه خیام،‌ این نویسنده چند ارزشه که در نیستی عمل می‌کرد (با خودکشی اغلب فهرمان‌های داستان‌هایش و نیز با خودکشی خودش) اگر بخواهیم تحلیلی به سرعت از کار او کرده باشیم باید گفت که او نویسنده دوره خفقان است (با بوف کور؛‌ شاه‌کارش) که تحمل دوره‌ى پس از آن را ندارد، یعنی تحمل هرج و مرج پس از شهریور 1320 را".

 

طراحی سایت، هاست (هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام